Projekt ISAGREED
Innowacje w strukturze i treściach programów studiów w zakresie genetyki zwierząt i zarządzania żywnością z wykorzystaniem digitalizacji
Innovation of the structure and content of study programs in the field of animal genetic and food resources management with the use of digitalization 2021-1-SK01-KA220-HED-000032068 (Erasmus+ Project).
Czas realizacji projektu / Duration of the project 2022.04.01 – 2025.03.31
Partnerzy / Partners:
The main goal of the project is the introduction of digital modules at all levels of education so that it is possible international cooperation in teaching aimed at the sustainable management of animal genetic and food resources at universities that prepare graduates for the field of production of food resources of animal origin. |
Personel projektu / UwS Project Team:
|
Projekt pt. „Analiza zróżnicowania hodowlanych populacji wybranych rodów kaczek na podstawie cech użytkowych i reprodukcyjnych oraz jakości jaj wylęgowych na przykładzie maksymalnie 500 sztuk kaczek pekin krajowy (P-11) i 700 sztuk kaczek pekin krajowy (P-22)”.
Projekt finansowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z funduszy na badania podstawowe na rzecz postępu biologicznego w produkcji zwierzęcej.
Projekt pt. „Analiza zróżnicowania hodowlanych populacji wybranych rodów kaczek na podstawie cech użytkowych i reprodukcyjnych oraz jakości jaj wylęgowych na przykładzie maksymalnie 750 sztuk kaczek pekin krajowy (P-44) i 700 sztuk kaczek pekin krajowy (P-55)”.
Projekt finansowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z funduszy na badania podstawowe na rzecz postępu biologicznego w produkcji zwierzęcej.
Projekt pt. „Lokalna wieprzowina - smaki tradycji” - 2021-2022
Projekt finansowany z funduszy KOWR - Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego z Podlaskim Związkiem Zrzeszeń Branżowych Producentów Trzody Chlewnej w zakresie współpracy w obszarze badań i analiz dotyczących potencjału produkcji wysokiej jakości wieprzowiny.
Projekt pt. „Prawdziwy potencjał mięsa wieprzowego” - 2019-2020
Projekt realizowany w ramach współpracy z Podlaskim Związkiem Rolniczych Zrzeszeń Branżowych Producentów Trzody Chlewnej w Suchożebrach. Zrealizowano ze środków KOWR - Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego.