INSTYTUT ZOOTECHNIKI I RYBACTWA

Uniwersytet w Siedlcach

 
Projekt pt.  „Innowacja technologiczna i produktowa w zakresie wytwarzania produktów wieprzowych o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych” - od 2023.
 
Projekt finansowany w ramach działania WSPÓŁPRACA objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2024 przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.

Projekt pt.  „Wykorzystanie wieprzowiny pozyskanej ze świń krajowych ras wielkiej białej polskiej i polskiej białej zwisłouchej do wytwarzania wysokiej jakości mięsa i wędlin wysokogatunkowych” - od 2022.
 
Projekt finansowany w ramach działania WSPÓŁPRACA objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2024 przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.

Projekt pt. „Analiza zróżnicowania hodowlanych populacji wybranych rodów kaczek na podstawie cech użytkowych i reprodukcyjnych oraz jakości jaj wylęgowych na przykładzie maksymalnie 500 sztuk kaczek pekin krajowy (P-11) i 700 sztuk kaczek pekin krajowy (P-22)”.

Projekt finansowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z funduszy na badania podstawowe na rzecz postępu biologicznego w produkcji zwierzęcej.


Projekt pt. „Analiza zróżnicowania hodowlanych populacji wybranych rodów kaczek na podstawie cech użytkowych i reprodukcyjnych oraz jakości jaj wylęgowych na przykładzie maksymalnie 750 sztuk kaczek pekin krajowy (P-44) i 700 sztuk kaczek pekin krajowy (P-55)”.

Projekt finansowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z funduszy na badania podstawowe na rzecz postępu biologicznego w produkcji zwierzęcej.


Projekt pt. „Lokalna wieprzowina - smaki tradycji” - 2021-2022

Projekt finansowany z funduszy KOWR - Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego z Podlaskim Związkiem Zrzeszeń Branżowych Producentów Trzody Chlewnej w zakresie współpracy w obszarze badań i analiz dotyczących potencjału produkcji wysokiej jakości wieprzowiny.


Projekt pt. „Prawdziwy potencjał mięsa wieprzowego”  - 2019-2020

Projekt realizowany w ramach współpracy z Podlaskim Związkiem Rolniczych Zrzeszeń Branżowych Producentów Trzody Chlewnej w Suchożebrach. Zrealizowano ze środków KOWR - Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego.